Śliweczki Juleczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki duże

    50 d
  • ser śmietankowy

    30 dag
  • śmietana

    1 łyżka
  • cukier puder

    3 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 opakowanie
  • winogrona białe

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki myjemy,osuszamy.Przepołowić na połowę,wyciągnąć pestkę.Ser urabiamy ze śmietaną z cukrem waniliowym i cukrem.Winogrono myjemy,osuszamy.Na każdą połówkę śliwki nakładamy ser i układamy winogrono.Schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dariusz8 01.12.2013 23:02
Pyszny deser.
caffee_tea 18.05.2012 23:15
dobre
angelika14 12.01.2012 16:08
bardzo dobre:)
Bożena13 18.01.2011 13:46
mniammm
Mati13 28.12.2010 20:39
ciekawe i na pewno bardzo dobre:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat