Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaki francuskie z kremem czekoladowo-orzechowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciasto francuskie
krem czekoladowo-orzechowy
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaki francuskie z kremem czekoladowo-orzechowym

Z ciasta wykrajamy prostokąt. Jedną część smarujemy nutellą. Nakładamy nieposmarowaną część na posmarowaną ;) Kroimy cieknie paseczki i wywijamy je. Skręcamy w ślimaczki. Smarujemy ślimaki roztrzepanym jajkiem. Wstawiamy do piekarnika na około 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 215 stopni z termoobiegiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak