Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ślimaczki z wołowiny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

wołowina 75 dag
Cebulka złota marynowana Smak 1 słoik
oliwki nadziewane papryką 1 słoik
sok z cytryny 15 łyżek
bazylia świeża
sól i pieprz

marynata

wino czerwone wytrawne 1 szkl
oliwa 0,5 szkl
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Podawać przybrane listkami bazylii lub szałwii z pikantnym sosem, np. keczupem lub sosem musztardowym.

Przepis i sposób przygotowania na: ślimaczki z wołowiny

Przygotować marynatę: wszystkie składniki połączyć i starannie wymieszać.
Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć obficie marynatą i pokroić na paski grubość palca wskazującego, długości 7 cm. Na każdym pasku mięsa położyć cebulkę i oliwkę, pasek zgiąć na pół i spiąć wykałaczką. Powstałe w ten sposób ślimaczki, skropić sokiem z cytryny, układać na ruszcie, posmarować marynatą i piec stale odwracając 15-25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak