Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ślimaczki z dżemem figowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op,
dżem 1 słoik.figowy
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ślimaczki z dżemem figowym

Ciasto francuskie po rozwinięciu smarujemy dżemem figowym (może być dowolny dżem o różnym smaku).
Następnie ciasto zwijamy po długości bardzo ciasno w rulon.
Zwinięte ciasto kroimy w krążki około 1 cm.
Krążki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Smarujemy rozmąconym jajkiem, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 15 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.06.2018 12:52
pycha.
w mojej kuchni 28.01.2018 17:51
szybkie, smaczne na deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak