Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • szpinak mrożony

    450 g (lub świeży)
  • feta

    130 g
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • śmietana 18-procentowa

    2 łyżki
  • ser żółty

    1 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Szpinak podsmażyć na patelni,odparować wodę.Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę,Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły.Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły.Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia.Ciasto francuskie (duży płat 375 g-50x26)rozwinąć, posmarować masą szpinakową,zwinąć w roladę i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
EmciaPichci 17.10.2013 07:21
fajnie wyglądają :)
caralajna 10.05.2013 18:52
moje smaki :) mniam
Kulinarna Ja 04.05.2013 20:00
och to musi być pyszne!
ssylwiaa 04.05.2013 12:27
świetna przekąska ;)
Alex_M 04.05.2013 10:32
pysznosci!
Sylwia26 04.05.2013 09:21
apetycznie wyglądają
LoLa 04.05.2013 07:42
kocham wszystko ze szpinakiem mniam
Rafał3 04.05.2013 00:15
ale bym zjadła mniam
Boska_Agatka 04.05.2013 00:12
wygląda wyśmienicie
Ola1984 03.05.2013 23:53
Prosto i pysznie :) Uwielbiam szpinak pod każdą postacią :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat