Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowo- pomarańczowe koreczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 1 sztuka
płaty śledziowe 10 sztuk, w oleju
śliwki wędzone 10 sztuk
olej lniany 0,5 szklanki
natka pietruszki do dekoracji
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
skórka pomarańczowa do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowo- pomarańczowe koreczki

Pomarańczę obieramy ze skórki, a następnie dokładnie filetujemy, usuwając biały miąższ.
Śledzie dokładnie odsączamy i układamy koło siebie. Przy końcu każdego filetu układamy cząstkę pomarańczy oraz śliwkę wędzoną. Kolejno zwijamy koreczki. Aby dobrze się trzymały na półmisku przebijamy je wykałaczką.
Koreczki przekładamy na talerz. Całość podlewamy olejem lnianym. Wierzch dekorujemy natką pietruszki oraz skórką starką z pomarańczy. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.01.2017 21:46
Super przepis
Wiktoria29 30.12.2016 20:27
ciekawe połączenie,muszę spróbować
anka1988 30.12.2016 20:23
smaczne koreczki, fajne do przegryzki
sezamek 30.12.2016 19:40
Świetne koreczki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak