Śledziowo- pomarańczowe koreczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcza

    1 sztuka
  • płaty śledziowe

    10 sztuk, w oleju
  • śliwki wędzone

    10 sztuk
  • olej lniany

    0,5 szklanki
  • natka pietruszki

    do dekoracji
  • Pieprz kolorowy- MŁYNEK

  • skórka pomarańczowa

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomarańczę obieramy ze skórki, a następnie dokładnie filetujemy, usuwając biały miąższ.
Śledzie dokładnie odsączamy i układamy koło siebie. Przy końcu każdego filetu układamy cząstkę pomarańczy oraz śliwkę wędzoną. Kolejno zwijamy koreczki. Aby dobrze się trzymały na półmisku przebijamy je wykałaczką.
Koreczki przekładamy na talerz. Całość podlewamy olejem lnianym. Wierzch dekorujemy natką pietruszki oraz skórką starką z pomarańczy. Całość oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem i podajemy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 04.01.2017 21:46
Super przepis
Wiktoria29 30.12.2016 20:27
ciekawe połączenie,muszę spróbować
anka1988 30.12.2016 20:23
smaczne koreczki, fajne do przegryzki
sezamek 30.12.2016 19:40
Świetne koreczki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat