Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Roladki, które zrobimy w 15 minut. Trzeba tylko pamiętać o namoczeniu śledzi. Polecam z olejem lnianym, który jest bardzo zdrowy. Będą fajnie wyglądać na świątecznym stole i nie tylko.

Składniki:

matiasy 3 filety
marchewka ugotowana 2 sztuki
ogórek kiszony 1 sztuka
jabłko 0.5 sztuki
cebula czerwona 1 sztuka
chili 0.5 sztuki
szczypior 4 gałązki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
jogurt grecki 1 łyżka
papryka marynowana 3 kawałki
śmietana gęsta 2 łyżki
olej lniany 50 mililitrów
cebula 0.5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe roladki w sosie z olejem lnianym

Śledzie moczę wcześniej w zimnej wodzie kilka godzin. Do miseczki przekładam śmietanę, jogurt, dodaję pokrojoną białą cebulę, drobno pokrojone jabłko, dodaję dwie łyżki oleju lnianego, doprawiam solą, pieprzem i pokrojonym chili. Na płat śledzia układam kawałek papryki, dodaję plaster ogórka, marchewki i zwijam w rulon. Z marchewki ugotowanej wycinam temperówką cienkie paski. Owijam nimi śledzie. Dodaję czerwoną cebulę. Roladki podaję w sosie, polewam olejem lnianym. Posypuję szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dariusz33 20.03.2021 19:14
Bardzo efektowne danie:-)
Basiliana 29.01.2019 17:58
Bardzo ładnie podane śledziki, w sam raz na przekąskę dla gości.
Bożena Matuszczyk 16.01.2019 10:47
Smakowite roladki śledziowe,pięknie się prezentują.;)
bietka 16.01.2019 09:58
Smakowicie wyglądają : )
danielek 16.01.2019 08:23
Super fota :))
Babeczka35 16.01.2019 06:08
Smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak