Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledziowe dzwonki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3/4 szkl
jajko 4 szt
cebula biała 1 szt
jabłko 1 szt
ogórki konserwowe 3szt
majonez 4 łyżki
sól
pieprz
cukier
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Śledziowe dzwonki

Filet zalać mlekiem, odstawić na 1-2 godziny. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić. Dodać ją do jajek wraz z pokrojonym w kostkę jabłkiem oraz posiekanymi ogórkami. Majonez wymieszać z odrobiną soku z cytryny, przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Połączyć z pastą jajeczną. Paski śledzi zwijać tak, aby powstały rożki. Spiąć od dołu wykałaczkami, by się nie rozpadły. Rożki napełnić przygotowanym farszem jajeczno-warzywnym. Podawać po schłodzeniu w lodówce - około 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

M. Monroe 14.12.2012 11:27
ciekawe
Justyna28 27.11.2012 10:00
fajne
IwonaKa 26.11.2012 22:31
bardzo lubię śledzie,w takiej postaci na pewno pycha
Iwka 26.11.2012 22:30
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak