Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Śledzik z żurawinami

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety śledziowe
60 dag
mleko
3\\4 szklanki
cebula
ogórek kiszony
2
jabłka
2
żurawina
1 szklanka
Sklep Prymat
majonez
4 łyżki
cukier
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z żurawinami

Wymoczone wcześniej śledzie zalewamy mlekiem i odstawiamy . A my w tym czasie obieramy ogórki , cebulę kroimy w kostkę a jabłka zetrzeć na tartce i wymieszać z przetartymi przez sito żurawinami i majonezem. Doprawiamy cukrem . Na osuszonych filetach rozłóż cebulę , ogórki i to zwiń w ruloniki zepnij wykałaczkami i ułóż na półmisku polej sosem i to musimy odstawić na godzinke do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 18.12.2012 08:48
lubię
babcia
babcia 18.12.2012 08:48
lubię
Emiliozo 30.05.2012 21:31
świetnie podany śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak