Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik z jajkiem na buraczkach

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

buraki czerwone 5 szt
jajko 3 szt
śledzie 4 szt
cebula 1 szt
cukier
sól do smaku
śmietana 18 proc 3 łyżki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik z jajkiem na buraczkach


Buraki dobrze myjemy nie obieramy. Gotujemy. Ugotowane studzimy i obieramy. Ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy chrzan. Cebulę obieramy i siekamy. Dodajemy do buraków. Doprawiamy solą, cukrem i octem. Mieszamy dodajemy śmietanę , chłodzimy. Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy na cztery. Śledzie kroimy w kawałki. Na buraczki wykładamy śledziki i jajka. Ozdabiamy piórkami cebuli i natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 23.03.2016 23:37
szybkie i smaczne
Renata9 23.03.2016 21:54
Smaczna przystawka :-)
JulkaTomeczek 23.03.2016 18:21
Pyszny śledzik
mirosława4 23.03.2016 17:27
apetyczny ten śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak