Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik pod żurawinką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 2 sztuki
pieprz kolorowy 10 ziarenek
olej
żurawina
filety śledziowe 4 matiasy

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik pod żurawinką

Śledzie dobrze myjemy , po czym do miski nalewamy zimnej wody i wkładamy śledzie aby się wymoczyły niech poleżą około dwóch godzinek . Po tym czasie wyciągamy je i osuszamy kroimy w paseczki , cebulę obieramy i drobno siekamy. Bierzemy słoik i na przemian wkładamy cebulkę ,śledzie i żurawinę i znowu cebulka ,śledź i żurawina na koniec wkładamy zielę ,listek i pieprz zalewamy wszystko olejem zakręcamy i odstawiamy najlepsze po 2 -3 dniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 24.11.2013 12:47
warte wypróbowania
patryska76 24.11.2013 12:36
Widzę żurawina "modna" w tym sezonie ;-) Pychota ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak