Śledzik pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź solony

    4 płaty
  • ziemniaki

    2
  • marchew

    2
  • cebula

    1
  • jajka

    2
  • majonez

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki układamy warstwami w następującej kolejności:
-ugotowane ziemniaki, starte na tarce o dużych oczkach
-śledź (nie płukany!) pokrojony w kostkę
-cebula pokrojona w kostkę
-ugotowana marchew, starta na tarce
-jajka ugotowane na twardo, starte na tarce
-na wierzch majonez

Można zrobić drugą warstwę w tej samej kolejności co wyżej. Gotową odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Milka100 13.11.2013 14:48
apetyczny ten śledź
adelajda 04.08.2013 19:02
jeszcze nie robiłam takich śledzi, Pycha !!!
IKrakowianka 14.10.2012 09:14
pycha
Seba 13.10.2012 09:26
bardzo smaczne
m1monika 11.09.2012 10:50
pyszny!!!
monika141 27.08.2012 22:03
pycha
ElizaT 10.07.2012 10:33
smacznie !!!
Aneta41 15.06.2012 17:59
smaczne
misia53 10.05.2012 19:01
Zrobiłaś pyszne śledziki i nic nie mówisz..... nieładnie......
anna186 02.05.2012 21:13
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat