Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzik marynowany bez octu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie matjas 3 szt
cebula 1 duża
ogórek kiszony 3 średnie +sok
sok z cytryny 1 szt
olej 1/2 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 3-4 szt
ziele angielskie 5-6 ziaren
koperek do przybrania

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik marynowany bez octu

Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić w paseczki takie na jeden kęs, skropić obficie sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem i ostudzić. Ogórki pokroić w plasterki.
Układać warstwami w słoiku, aż do wyczerpania składników. Zalać sokiem z ogórków do połowy wysokości, uzupełnić do pełna olejem. Słoik zakręcić , odwrócić kilkakrotnie do góry dnem aby składniki zalewy się wymieszały. Odstawić do lodówki na dobę lub dwie. Podawać udekorowane koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak