Śledzie ze śliwką suszoną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szkl
  • woda

    1 szkl
  • śliwki suszone

    20 dag
  • cebula

    3 sz
  • olej rzepakowy

    200 ml
  • matijasy

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy mleko,wodę wkładamy śledzie,następnie moczymy dwie,trzy godziny.Wyjmujemy śledzie osuszamy,kroimy na mniejsze kawałki.śliwki zalewamy gorącą wodą moczymy około 10 minut.Cebulę obieramy kroimy w krążki.Do słoika wkładamy warstwę śledzi,następnie cebulę i śliwki.czynność powtarzamy do wyczerpania składników całość zalewamy olejem tak by wszystkie składniki były przykryte.Wstawiamy na noc do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 16.12.2013 06:58
same smakołyki na talerzu
Rysia 15.12.2013 22:53
Lubię śledzie z suszonymi śliwkami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat