Śledzie z żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledz w occie

    1 kg
  • cebula biała

    4 szt
  • żurawina suszona

    200 gr
  • pieprz

    10 ziarenek
  • woda ciepła

    do żurawina
  • olej

    3/4 litr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety pokroić na kawałki.
Żurawinę zalać winem lub wrzącą wodą, odstawić na kilka minut i osączyć.
Cebule białe lub czerwone pokroić w talarki.
W słoju układać warstwami: cebula, śledzie, żurawina, cebula. Wrzucić pieprz i zalać olejem. Można jeszcze dodać listek laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego.
Słoik zakręcić i wynieść w chłodne miejsce. Najlepsze dopiero po 2-3 dniach

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 05.03.2014 10:12
z żurawiną jeszcze nie robiłam
Romanowka 05.03.2014 09:14
musi być smaczny, nigdy nie jadłam jeszcze z żurawiną
luna76 05.03.2014 09:09
Z żurawiną nie robiłam. Bardzo smacznie wyglądają, na pewno wykorzystam przepis :)
Cranberry 05.03.2014 08:53
ciekawy pomysł na śledzia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat