Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z żurawiną

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledz w occie 1 kg
cebula biała 4 szt
żurawina suszona 200 gr
pieprz 10 ziarenek
woda ciepła do żurawina
olej 3/4 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z żurawiną

Filety pokroić na kawałki.
Żurawinę zalać winem lub wrzącą wodą, odstawić na kilka minut i osączyć.
Cebule białe lub czerwone pokroić w talarki.
W słoju układać warstwami: cebula, śledzie, żurawina, cebula. Wrzucić pieprz i zalać olejem. Można jeszcze dodać listek laurowy i 2-3 ziarenka ziela angielskiego.
Słoik zakręcić i wynieść w chłodne miejsce. Najlepsze dopiero po 2-3 dniach

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 05.03.2014 10:12
z żurawiną jeszcze nie robiłam
Romanowka 05.03.2014 09:14
musi być smaczny, nigdy nie jadłam jeszcze z żurawiną
luna76 05.03.2014 09:09
Z żurawiną nie robiłam. Bardzo smacznie wyglądają, na pewno wykorzystam przepis :)
Cranberry 05.03.2014 08:53
ciekawy pomysł na śledzia :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak