Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

śledzie z warzywami

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

filety solone
1 kg
mąka
3 łyżki
cebula
4 szt
marchewka
2 szt
pietruszka
1 szt
por
1/2 szt
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
wino białe
2 łyżki
olej słonecznikowy
6 łyżek
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
Pieprz ziołowy mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
gałka muszkatołowa
szczypta
Papryka ostra mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z warzywami

Marchewkę,pietruszkę seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych otworach,CEBULĘ OBIERAMY I SIEKAMY.CEBULĘ SZKLIMY NA OLEJU,DODAJEMY STARTE WARZYWA MIESZAMY I SKRAPIAMY WINEM I DUSIMY NA MAŁYM OGNIU 15 MIN,SOLIMY DODAJEMY PIEPRZ I GAŁKĘ I OSTRĄ PAPRYKĘ.DO WARZYW DAJEMY LIŚĆ LAUROWY I WYJMUJEMY GO PO 3 MIN.CAŁOŚĆ MIESZAMY Z KONCENTRATEM POMIDOROWYM I JESZCZE CHWILĘ DUSIMY.ŚLEDZIE MYJEMY OCZYSZCZAMY ZE SKÓRY,SOLIMY I OBTACZAMY W MĄCE,SMAŻYMY NA ROZGRZANYM OLEJU I PRZEKŁADAMY DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO,NA ŚLEDZIE DAJEMY UDUSZONE WARZYWA I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 200 STOPNI .PIECZEMY PÓŁ GODZINY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 10.05.2011 07:27
Śledzie solone na ciepło-interesujące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak