Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z rodzynkami królewskimi

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 płaty
cebula biała 2 szt
rodzynki garść
keczup 5 łyżek
woda 1 szklanka
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
cukier 0,5 łyżeczki
ocet 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z rodzynkami królewskimi

Ze śledzi usuwamy skórę, kroimy na 2 cm paseczki. Cebulę kroimy w kosteczkę, przesmażamy na patelni. Rodzynki kroimy na mniejsze, dodajemy do cebuli. Gdy cebula zmięknie podlewamy ją wodą. Dodajemy keczup, koncentrat pomidorowy, ocet oraz cukier. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ostrą czerwoną papryką. Zalewę studzimy. Do zimnej dodajemy śledzie. Mieszamy dokładnie ze sobą. Odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 15.04.2017 17:41
jeszcze nie jadłam śledzi w takim wydaniu
Madzai 15.04.2017 12:50
Super przepis na śledzika
halina17 14.04.2017 22:17
Dobre śledzie :)
ilka01 14.04.2017 22:05
super przepis :)
dodi 14.04.2017 21:26
pyszne jedzonko
VioletoweKucharzenie 14.04.2017 16:03
Te śledzie zawsze obowiązkowo muszą być na moim stole podczas domowych uroczystości. Są zarazem słodkawe i ostre. Smaki rewelacyjnie się przenikają.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak