Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z prawdziwkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

prawdziwki 1 słoiczek
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
przecier pomidorowy 1/4 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3-5 szt
matijasy 220 g

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z prawdziwkami

Śledzie namoczyć w wodzie i odstawić na parę godzin. Wszystko zależy od stopnia nasolenia. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju, dodać ziele angielskie, liść laurowy, koncentrat i przecier pomidorowy. Zagotować. Przestudzić i dodać odsączone prawdziwki (słoik 300ml). Większe można pokroić. Śledzie podzielić na mniejsze części, tak na jeden kęs. Wszystko wymieszać i odstawić, najlepiej na noc, do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.01.2014 20:42
pomysłowe połączenie :)
migotka28 15.01.2014 23:07
śladziki z grzybkami to bardzo dobre połączenie
gusia1000 08.01.2014 00:44
Moje smaki.
IwonaDD 02.01.2014 10:02
połączenie z grzybami wspaniałe, wypróbuję bardzo chętnie!
gosia56 01.01.2014 10:50
pyszny śledzik
babajaga1969 01.01.2014 05:01
to musi być smaczna przekąska
jasiek 31.12.2013 23:32
pyszna rybka
Rycerz
Rycerz 31.12.2013 22:16
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak