Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
cebula biała 2 szt
ogórki konserwowe 2 szt
Zalewa:
woda 1,5 szkl
olej 1/2 szkl
ocet 3 łyżki
cukier 4 łyżki
sól 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 120 g
ketchup 3 łyżki
śledzie 1 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z papryką

Śledzie moczyć kilka razy zmieniając wodę, następnie pokroić na kawałki. Paprykę pokroić w kostkę, cebulę w piórka a ogórki w plasterki.
Składniki zalewy zagotować.
W naczyniu układać warstwami śledzie i warzywa i zalać gorącą zalewą.
Najlepsze po dwóch dniach.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak