Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z kapustą i grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 400 g
grzyby suszone 8 szt
cebula 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
miód 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
olej rzepakowy
pieprz w ziarnkach
śledzie w oleju 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z kapustą i grzybami

Płaty śledziowe pokroić na kawałki.
Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
Grzyby dobrze wymoczone pokroić drobniutko,dodać do rondla,podlać olejem. Dusić kapustę na wolnym ogniu, do miękkości z wegetą,listkiem i pieprzem. Cebulę obrać,pokroić w pół plastry,zrumienić na tłuszczu,dodać do kapusty.
Na samym końcu do gotowej kapusty z grzybami,dodać miód i sok z cytryny. Chwilę jeszcze poddusić. Doprawić do smaku,ostudzić.
Śledzie wymieszać z kapustą i grzybami,odstawić na noc w chłodne miejsce. Wykładać śledzie na talerzyki z kapustą i grzybami,udekorować ogórkiem kwaszonym i jabłkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 22.10.2012 11:17
świetna rybka
emeslive 21.10.2012 22:57
Bardzo fajny przepis, podobają mi się te śledzie!
tomek18 21.10.2012 17:57
lubie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak