Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z groszkiem i żółtym serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszka
ser żółty 1/2 kostka
cebula biała 1 sztuka
majonez 1 łyżka
śmietana 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z groszkiem i żółtym serem

Filety śledziowe opłukujemy w wodzie i kroimy w nieduże paski. Następnie umieszczamy w misce i posypujemy odcedzonym z zalewy groszkiem konserwowym. Następnie dodajemy do nich drobno posiekaną białą cebulę. Tak przygotowane śledzie doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym. Polewamy śmietaną i majonezem i dokładnie mieszamy. Na koniec śledzie posypujemy startym na tarce żółtym serem. Chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 14.05.2015 20:50
Pyszne :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak