Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z groszkiem i kiwi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Śledzie

filety śledziowe 4 sztuka
groszek konserwowy 1/2 puszka
kiwi 2 sztuka
por 1 sztuka

Sos

majonez 2 łyżka
śmietana 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z groszkiem i kiwi

Filety śledziowe kroimy w średniej wielkości paski i przekładamy do miski. Następnie dodajemy do nich odcedzony z zalewy groszek. Owoce kiwi obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Pora siekamy w małe, cienkie paski. W osobnej misce przygotowujemy sos. Łączymy ze sobą majonez, śmietaną i musztardę. Mieszamy aż uzyskamy gładką masę i wtedy doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Śledzie zalewamy sosem. delikatnie mieszamy i chłodzimy w lodówce przynajmniej 2 godziny przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renataj 04.01.2015 11:46
W takim zestawieniu to jeszcze śledzi nie jadłam:)
molanka 02.01.2015 20:29
odważne połączenie smaków
Anna169Hosz 02.01.2015 19:27
Nowatorskie, ciekawe jak smakuje kiwi ze śledziami?
IwonaDD 02.01.2015 16:20
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak