Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie marynowane 4 płaty
cebula czerwona 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
koperek świeży 2 łyżki
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z czerwoną cebulą i groszkiem

Śledzie odsączamy, zdejmujemy z nich skórę. Kroimy w cienkie paseczki. Groszek odsączamy z zalewy. Cebulę kroimy w bardzo drobna kosteczkę, koperek siekamy. Śledzie, groszek, cebule oraz koperek mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki. Aby sałatka prezentowała się ładniej możemy wierzch udekorować groszkiem i cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 13.04.2017 16:11
wyglądają pysznie ,śledzie na bogato ;)
2milutka 13.04.2017 15:09
Apetyczny śledzik
Wiktoria29 13.04.2017 14:34
fajnie wyglądają
Futka 13.04.2017 14:08
Przepyszne śledziki :)
bertpvd 13.04.2017 12:48
Smaczny przepis
Wiesława1 13.04.2017 12:21
Pyszna propozycja
dodi 13.04.2017 11:57
pyszne jedzonko
VioletoweKucharzenie 13.04.2017 11:27
Rewelacyjna sałatka ze śledzikiem w roli głównej. Czerwona cebula nadaje chrupkości a musztarda zaostrza smak. Najlepiej zrobić je dzień wcześniej wtedy są wyraźniejsze w smaku.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak