Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie z cebulką i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 4 sztuka
pieczarki 5 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
śledzie 30 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie z cebulką i pieczarkami

Śledzie moczymy w zimnej wodzie z dodatkiem odrobiny soku z cytryny przez min, 2 godziny. Pozbawione nadmiaru soli śledzie kromi w dzwonki dowolnej wielkości. Cebule kroimy w talarki, pieczarki kriomy w plastry, cebule oraz pieczarki podduszamy na niewielkiej ilości oleju, pod koniec duszenia dodajemy ok 3 łyżek koncentratu, dusimy razem ok 5 minut, odstawiamy do ostygnięcia. W p€lmisku układamy sledzie, a nastepnie przykrywamy je cebula i pieczarkami, odstawiamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 22.08.2013 08:45
smaczne śledziki
Róża1 20.08.2013 14:23
fajny i ciekawy pomysł;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak