Śledzie z cebulką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe solone

    1/2 kg
  • płaty śledziowe w occie

    1/2 kg
  • cebula

    1/2 kg
  • marchewka ugotowana

    1/2 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę kroimy w pół plasterki. Mieszamy śledzie z cebulą i przyprawami. Na wierzchu posypujemy pokrojoną marchewką. Całość spryskujemy olejem.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 01.02.2013 13:13
uwielbiam śledzie
olkaaa 30.10.2012 07:52
uwielbiam takie śledzie
Adam/ZUB3R 27.10.2012 23:22
dobre
adelajda 21.10.2012 08:41
lubię takie śledziki ! Super !
Habibi 20.10.2012 23:21
A ja dzisiaj robiłam z cebulką i jabłuszkami w sosie śmietanowym :)
ziutula 20.10.2012 23:02
dla mnie śledzie to smakołyki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat