Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą w śmietanie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1-2 sztuki
śmietana kwaśna 2/3 szklanki
sok z cytryny 1/2 łyżeczki
cukier 1/2 łyżeczki
filety śledziowe 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą w śmietanie

Śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny i cukrem. Śledzie wypłukać w chłodnej wodzie i pokroić na mniejsze kawałki.Cebulę pokroić w paski i posypać solą ziołową. Ułożyć w salaterce warstwę śmietany, następnie cebuli i śledzi - tak na przemian, aż ułożymy wszystkie składniki. Po wierzchu posypać solą ziołową. Rybę najlepiej przygotować dzień wcześniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 07.01.2014 08:16
bardzo dobre :)
aniagdz 25.12.2013 12:34
mmm śledzik;D
Michał2 24.12.2013 23:35
smaczne śledzie;)
babajaga1969 24.12.2013 18:25
smaczne śledzie są ze śmietaną
Cranberry 24.12.2013 10:10
pyszne śledziki
Romanowka 24.12.2013 10:08
śledziki są pyszne
Megg 24.12.2013 09:25
bardzo lubię takie śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak