Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z buraczkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

burak 1
gruszki 2
ocet balsamiczny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
pieprz
sól
śledzie 7 (w zalewie solnej)

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z buraczkiem

Buraka i gruszki obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać ocet winny, ocet balsamiczny, oliwę i pieprz, opcjonalnie można dodać szczyptę soli. Dokładnie razem wymieszać i odstawić, by smaki się połączyły.
Płaty śledziowe rozkroić wzdłuż na pół. Każdy płat zwinąć w okrąg i spiąć wykałaczką końcówki, by się nie rozwinęły.
Buraczki przemieszać i nałożyć do krążków ze śledzi. Przełożyć na talerz i z wierzchu posypać grubo mielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 25.01.2014 23:39
Wspaniałe śledziki
Magda24 25.01.2014 22:56
smacznie podane
eMMe 25.01.2014 22:12
Smaczne śledziki:)
kokoszka
kokoszka 25.01.2014 22:11
super przekąska
Milka100 25.01.2014 20:48
ciekawy przepis
krystyna330 25.01.2014 20:22
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak