Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w sosie z mlecza z cebulą i rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie solone z mleczem 5 szt
olej roślinny 0,5 szklanki
ocet 10 % 5 łyżek
cukier 3 łyżki
rodzynki 0,5 paczki 20gramowej
cebula biała 2 szt
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w sosie z mlecza z cebulą i rodzynkami

Śledzie solone namoczyć przez całą noc w mleku lub w wodzie. Następnego dnia wyfiletować śledzie i pokroić na kawałki około 5 cm. Na patelni na dwóch trzech łyżkach oliwy zeszklić cebulę pokrojoną w piórka wraz z rodzynkami - wystudzić. Mlecz ze śledzi ucierać wraz z cukrem dodając miód, ocet, szczyptę soli pieprz oraz cebulę z rodzynkami z patelni. Taką zalewą zalać śledzie i najlepiej wstawić na noc do lodówki żeby smak się przegryzły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 11.10.2016 10:38
dobre śledzie podano
adelajda 10.10.2016 14:58
nigdy takich nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak