Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie warzywnym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 500 gram
cebula 3 sztuki
ogórki konserwowe 5 sztuk
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
ketchup pikantny 8 łyżek
cukier 1 łyżka
olej lniany 5 łyżek
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie warzywnym

Kroki postępowania

1
Śledzie umyć i wymoczyć w zimnej wodzie, pokroić na kawałki.
Krok 1 - Śledzie w sosie warzywnym foto
2
Cebulę obrać pokroić w piórka i sparzyć wrzątkiem. Odcedzić i wystudzić.
Krok 2 - Śledzie w sosie warzywnym foto
3
Ogórki pokroić w paski.
Krok 3 - Śledzie w sosie warzywnym foto
4
Musztardę i ketchup połączyć z cukrem i przyprawami. Mieszając zagotować.
Krok 4 - Śledzie w sosie warzywnym foto
5
Zdjąć z ognia i mieszając, cienkim strumieniem wlać olej.
Krok 5 - Śledzie w sosie warzywnym foto
6
Dodać pokrojoną cebulę i ogórki. Wymieszać i zostawić do wystygnięcia.
Krok 6 - Śledzie w sosie warzywnym foto
7
Połączyć śledzie z zimnymi warzywami.
Krok 7 - Śledzie w sosie warzywnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 24.01.2016 21:37
mm dobre śledzie
wwwiolka 03.01.2016 18:46
Bardzo fajny przepis.
Megg 03.01.2016 18:42
uwielbiam sledziki
agaK. 03.01.2016 18:10
Super, pyszne i ładnie podane.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak