Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w sosie tatarskim

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 50 g
ogórki konserwowe 5
jajko ugotowane na twardo 5
cebula 2
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
majonez tradycyjny
matijasy 7 płatów

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w sosie tatarskim

Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu przez około 5 godzin. Ogórki,jajka,pieczarki oraz cebulę kroimy w małą kosteczkę,dodajemy majonez,dokładnie mieszamy w misce,doprawiamy do smaku pieprzem oraz odrobiną soli czosnkowej. Śledzie wyjmujemy ,odsączamy papierowym ręcznikiem,kroimy w ukośne paski. Mieszamy je z sosem, gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 07.08.2013 07:17
ja też uwielbiam takie:-)
GOSIA18 19.01.2013 15:05
uwielbiam takie, pycha
Alex_M 18.01.2013 19:32
musze sprobowac takich sledzikow!
gosia56 18.01.2013 19:07
napewno pyszne
Monika-twin 18.01.2013 18:11
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak