Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie musztardowym

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 500 g
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
majonez 2 łyżki
jogurt 2 łyżki
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie musztardowym

Śledzie wymoczyć aby pozbyć sie słonego smaku i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. Musztardy wymieszać z majonezem i jogurtem. Doprawić do smaku pieprzem. Dodać pokrojone śledzie oraz cebulę i dokładnie wymieszać. Odstawić na noc do lodówki aby smaki się przegryzły.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.01.2014 00:03
na pewno pyszny śledzik
Alex_M 13.11.2013 11:06
musze wypróbować Twojego śledzika :)
ONY_za_kare 12.11.2013 10:55
fajne śledziki
Olga_SK 12.11.2013 09:56
Robiłam podobne w zeszłe święta i były przepyszne!! Dobry przepis :)
Hanna5 11.11.2013 19:40
Wyglądają apetycznie i musztarda francuska pysznie się tu prezentuje.
Joannasz3190 11.11.2013 19:23
Bardzo lubię śledzie, muszę spróbować ze śmietaną :)
Megg 11.11.2013 19:17
moje ulubione śledziki, pycha
natalia.doradca 11.11.2013 18:59
W takim połączeniu nie jadłam ale lubię musztardy więc pewnie spróbuję:)
Cranberry 11.11.2013 18:50
Pyszne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak