Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

matijasy 4 płaty
kukurydza w puszce 1/2 puszki
ogóreczki z curry Smak 7-8 sztuk
śmietana 18 proc 300 g
majonez 2,5 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1,5 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta

Dodatkowo

mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie curry

1. Śledzie zalewamy 0,5 l mleka. Moczymy przez godzinę. Po tym czasie zmieniamy mleko i moczymy przez kolejną godzinę. Wymoczone opłukujemy dokładnie pod bieżącą wodą. Kroimy na kawałki i wrzucamy do miski.

2. Dodajemy pokrojone w kostkę ogórki i odsączoną z zalewy kukurydzę. Śmietanę, curry i majonez łączymy ze sobą w osobnej miseczce. Doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śledzie. Dokładnie mieszamy. Wkładamy do lodówki na noc aby smaki dobrze się "przegryzły"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 20.12.2014 18:05
nabrałam smaku na taka sałatke
gosia56 20.12.2014 17:01
pyszny sledzik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak