Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w śmietanie twarożkowej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4
kwaśna śmietana 1\\2szkl
sok cytrynowy
jabłka 2
sproszkowana kolendra
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w śmietanie twarożkowej

Wymoczone i sprawione śledzie zalać mlekiem na kilka godz.Osuszyć,skropić sokiem z cytryny i natrzeć kolendrą.Ser homogenizowany rozmieszać ze śmietaną ,lekko posolić i wsypać cześć drobno pokrojonych jabłek.Śledzie ułożyć na półmisku ,obłożyć sosem twarożkowym,posypać resztą jabłek i drobną posiekaną cebulką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 28.06.2011 17:52
super śledzik,oj narobiłaś mi smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak