Śledzie w oleju z żurawiną

Śledzie w oleju z żurawiną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    0,5 kilograma
  • cebula

    2 sztuki
  • żurawina suszona

    100 gram
  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • olej

  • ocet

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie przekładamy do miski, zalewamy zimną wodą, moczymy przez 1,5-2 godziny, kroimy na mniejsze kawałki. Obraną cebulę drobno siekamy, żurawinę sparzamy gorącą wodą, odcedzamy. W większym słoiku układamy warstwę cebuli, śledzi i żurawiny, oprószamy pieprzem, zalewamy olejem wymieszanym z octem. Śledzie wstawiamy do lodówki
bogusia 82
Najlepiej smakują po kilku dniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kolorowa

25.01.2016 20:18
fajny przepis ;)

Wiktoria29

25.01.2016 19:40
ciekawi mnie to połączenie, jeszcze z żurawiną nie próbowałam

irenka

25.01.2016 18:02
smaczny,uwielbiam śledzie

foczka-ks

25.01.2016 17:20
na święta smakowicie na stole

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat