Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDZIE W OLEJU Z PIECZARKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki podstawowe

śledzie matjas 3 filety
pieczarki 15 dag
cebula duża

Przyprawy i dodatki

majeranek
pieprz
ziele angielskie 3
Liść laurowy suszony Prymat 2
cukier płaska łyżeczka
przyprawa uniwersalna (vegeta) - odrobina
olej 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy czubata łyżeczka
woda 1/3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDZIE W OLEJU Z PIECZARKAMI

Śledzie moczę około 2 godziny w zimnej wodzie, kroję na mniejsze kawałki.
Cebulę i pieczarki kroję w plasterki, podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw (majeranek, pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, cukier oraz przyprawa uniwersalna).
Kiedy cebula będzie prawie miękka, dodaję koncentrat rozrobiony z wodą, smażę często mieszając jeszcze około 5 minut.
Czekam, aż zalewa ostygnie, zalewam śledzie, odstawiam do lodówki, aby się przegryzły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.06.2017 19:34
na pewno smaczny śledzik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak