śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    2
  • cebula

    1
  • ogórki konserwowe

    3-4
  • troche soku z cytryny

  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • szczypta cukru

  • sól i pieprz do smaku

  • Natka pietruszki suszona Prymat

    1/2 łyżki
  • sos

    1/4 szklanki
  • olej

    1/4 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie najlepiej ze skórą namoczyć na 2 -3 godzinki w mleku. Następnie zdjąć skórę i pokroić je w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę podobnie ogórka. Śledzie położyć na środku półmiska a na około na przemian ułożyć cebulę i ogórki. Przygotować sos olej wymieszać z natką pietruszki, dodać sok z cytryny, musztardę oraz sól, cukier i pieprz. Powstałym sosem zalać śledzie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 02.04.2012 21:57
wygląda smakowicie
Damian19 27.12.2010 16:47
tak, bardzo smaczne
iwa643 27.12.2010 09:21
tez tak robię
matii6 26.12.2010 22:46
rewelacyjny przepis prosty i łatwy do zrobienia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat