Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • olej

    100 ml
  • sól i pieprz

  • Koperek suszony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płaty śledziowe mocze w ciepłej wodzie ok 2 godziny. Następnie kroję je w paski o grubości ok 2 cm.

Szalotkę obieram i kroję w drobną kostkę.

Ogórki konserwowe kroję w drobną kostkę.
Wszystko łącze ze sobą. Dodaję olej i przyprawy. Mieszam.

Przekładam do słoiczka i wkładam do lodówki na ok 2 doby.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 03.02.2017 16:47
lubię śledzenie więc ten przepis jest dla mnie
Agnieszka-87-25 03.02.2017 15:15
pyszne są one
wwwiolka 03.02.2017 11:59
Bardzo fajny przepis.
mirosława4 03.02.2017 08:24
smaczne a w składnikach zapomniałaś o szalotce :)
norweska20 02.02.2017 23:55
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat