Śledzie w oleju

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledź

    5 filetów
  • cebula

    2-3 sztuki
  • sok z cytryny

  • cukier

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

WYKONANIE:

Śledzie wymoczone, kroimy na kawałki, cebulę kroimy drobno posypujemy solą i cytryną i mocno wyduszamy łyżką około 5 minut, dodajemy sok z cytryny, dolewamy oliwy. W naczyniu układamy warstwami śledzia i cebulkę i tak do skończenia produktów. Na wierzchu jeszcze kropimy cytryną i troszkę oliwy.
Odstawiamy na 3-4 godziny.

SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 22.02.2014 16:54
smaczny śledzik
irenka 11.02.2014 20:50
pyszne,lubię śledzie
Krystyna32 02.02.2014 07:32
bardzo lubię
PIOTR11 02.12.2013 09:01
smacznie wyglądają
usmiech 01.12.2013 22:33
wyglądają smacznie
eMMe 01.12.2013 22:25
Pycha śledzie!:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat