Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w oleju

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płaty śledziowe 1 kg
cytyna 2,5 sztuki
cebula 5 sztuk
ziele angielskie 7 sztuk
pieprz czarny 12 sztuk
olej słonecznikowy do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 szruki

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w oleju

Płaty śledziowe musimy w ziemnej wodzie na moczyć około 10 godzin. Chodzi o to by nie były za słone. Następnie odsączamy z wody, kroimy w kawałki. Następnie do słoika przekładamy warstwe pokrojonych śledzi, i wykłądamy plaster cytryny, obraną posiekana w piróka cebulę, ziarna pieprzu, ziela, liść. I tak następnie aby zapełnić słój. Zalewamy olejem by zakryć śledzie. zakrecamy i odstaiwamy do lodówki na 24-36 godzin. gotowe. Wyciągamy na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piter 31 16.09.2013 15:14
Lubię śledziki.
mic 16.02.2013 22:25
super
Justyna87 01.10.2012 18:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak