Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie z cebulą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

matiasy 800g w solance
cebula 4 szt
ziele angielskie 8 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

zalewa

woda 3 szkl
ocet 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie z cebulą

Płaty śledziowe płukamy woda i moczymy 1 godz w wodzie. W słoiku układamy drobno pokrojoną cebulę,pokrojone płaty śledziowe,dodajemy listek laurowy ,ziele angielskie,ziarenka pieprzu,czynność powtarzamy kilka razy. Wodę mieszamy z octem,i zalewamy śledzie do pełna.Odstawiamy do lodówki do 2 dni.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 27.12.2014 11:27
bardzo lubię
Renata9 26.12.2014 22:11
pyszne śledziki
Wiktoria29 26.12.2014 20:48
bardzo takie lubię
Megg 26.12.2014 19:42
rewelacyjne śledziki
Pietruszka 26.12.2014 18:06
fajne śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak