Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w occie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet śledziowy 10 sztuk
ocet 1/3 szklanki
woda 1 szklanka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w occie

Filety należy wymoczyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Do słoiczka wkładać na spód trochę cebuli następnie trochę śledzi, przesypywać przyprawami i tak do wyczerpania składników. Wymieszać wodę z octem. Na końcu zalać przyrządzoną zalewą. Gotowe! Najlepsze na drugi dzień.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.01.2015 19:59
sledziki bardzo lubię te na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak