Śledzie w łódeczkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    2 sztuki
  • korniszony

    4 sztuki
  • natka pietruszki

  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • śledzie

    2 (w zalewie korzennej)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką, ugotować w skórkach, ostudzić, przekroić wzdłuż na pół, rozłożyć na półmisku. Płaty osączyć z zalewy, pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na przekrojonych ziemniakach. Ogórki bardzo starannie osączyć, ułożyć na śledziach. Ozdobić gałązkami pietruszki i kleksikami z jogurtu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 05.10.2011 11:52
śledzie lubię i takie też...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat