Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w kapuście

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 1/2 kg
kapusta kiszona 1/2 kg
ziemniaki 5 szt
jabłko 1 szt.
marchewka 1 szt.
pieprz do smaku
cukier do smaku
oliwa
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w kapuście

Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, ostudzić i pokroić w kostkę. Kapustę kiszoną dobrze przepłukać i wymieszać z drobno utartą marchewką. Dodać pokrojone śledzie , drobno pokrojone jabłko, ziemniaki, przyprawić do smaku i wymieszać z oliwą. Tego rodzaju śledzie możemy podawać na Wigilię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 07.12.2014 19:29
robię podobne śledziki z kapustą kiszoną, ale nie dodaję ziemniaków (chyba, że robię sałatkę), ani nie płuczę kapusty, aby nie pozbawić jej najcenniejszych walorów, czyli smaku i dobrych bakterii kwasu mlekowego
Aleksandra/Olcia 07.12.2014 17:32
oryginalne połączenie
kasiaw 07.12.2014 16:29
takich jeszcze nie jadłam muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak