Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w jogurcie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

•5 filetów śledziowych a\'la matjas
500 ml maślanki
500 ml jogurtu naturalnego
1 cebula
3 ogórki konserwowe
1 liść laurowy
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w jogurcie

Filety parę razy płuczemy w zimnej wodzie, przekładamy do miski i na 2 godziny zalewamy maślanką. Ogórki kroimy w drobną kostkę. Cebulę również kroimy w małą kostkę, ale przed dodaniem do śledzi, przelewamy ją na sicie wrzątkiem. Nie będzie tak ostra. Śledzie krótko opłukujemy z maślanki, bardzo dokładnie osuszamy i kroimy w grubsze paski, mieszamy z cebulą i ogórkami. Wszystko zalewamy jogurtem, doprawiamy liściem laurowym i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy. Filety wkładamy do słoika i chłodzimy przynajmniej 12 godzin w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 07.03.2017 19:16
na pewno wspaniale smakują
Bożena Matuszczyk 02.03.2017 11:40
Ależ pyszne śledziki;)
dodi 28.02.2017 18:35
fajne śledziki
IZABELA29 28.02.2017 14:25
Pyszne śledziki
Klausia 28.02.2017 13:33
smaczne :)
Futka 28.02.2017 13:19
Doskonałe śledziki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak