Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w czerwonym sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
olej 0,5 szkl
cukier 0.5 szkl
ocet 10 % 0,5 szkl
sól 1 łyzka
cebula 3 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ketchup 1 słoiczek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w czerwonym sosie

Kroki postępowania

1
Śledzie najlepiej wybrac nie solone tzw zielone, lub malosolne- wtedy je plukamy pod biezacą wodą. Kroimy na kawałki. Cebule kroimy w piórka
Krok 1 - Śledzie  w czerwonym sosie foto
2
Wszystkie składniki zalewy łączymy ze soba i gotujemy ok 10 min. Dodać pokrojone sledzie z cebulka i gotowac jeszcze 10 minut na wolnym ogniu.
Krok 2 - Śledzie  w czerwonym sosie foto
3
Przed podaniem schłodzić.:)
Krok 3 - Śledzie  w czerwonym sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olla85 11.01.2014 12:12
Takie śledziki to coś dla mnie :) Uwielbiam je w każdej postaci. A ten sosik wygląda bardzo apetycznie :)
w mojej kuchni 10.01.2014 22:25
dobre smaki w tej potrawie
halina17 10.01.2014 21:38
Uwielbiam śledzie.
Megg 10.01.2014 20:47
przepyszne śledziki
krystyna330 10.01.2014 20:41
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak