Śledzie pod pierzynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet śledziowy \"Matias\"

    6 szt
  • cebula

    2 szt
  • ziemniaki

    6 szt
  • majonez

  • marchewki

    3 szt
  • jajka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety namoczyć, drobno pokroić i ułożyć na dnie miski. Na to wyłożyć pokrojoną w kostkę cebulkę. Mrachew wraz z Ziemniakami ugotować w mundurkach, ostudzić. Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wyłożyć na cebulkę. Posmarować grubą warstwą majonezu. Marchew obrać, zetrzeć na grubych oczkach, wyłożyć na majonez. Na to na dużych oczkach zetrzeć białka. Wierzch posypać żółtkami startymi na tarce o małych oczkach, tak, aby powstała "pierzynka".

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 18.02.2014 19:58
uwielbiam takie śledziki :)
RenataZ-et 01.02.2014 20:21
pyszne śledziki
Iwusia 26.06.2013 23:22
ale mi smaka narobiłaś :]
gosia56 01.01.2013 20:36
lubię taką sałatkę.
Juleczka20 15.07.2012 19:06
jadłam kiedyś pyszne:)
Jodaj 08.05.2012 08:00
mm..pycha
misia53 18.04.2012 21:12
takie śledzie to jest gratka ,bo zrobiła czekoladka...
motylwe 18.04.2012 17:18
szybko i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat