Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku
Kroki postępowania
Cebulę, marchewkę, czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w plasterki wraz z czosnkiem, marchewkę ścieramy na dużych oczkach.
Smacznego!
matijasy | 500-600 g |
cebula biała | 350 g |
marchewka | 1 szt duża |
czosnek | 2 ząbki |
papryka czerwona | 1/2 szt |
olej | 100 ml |
ocet balsamiczny | 2 łyżki |
woda | 175 ml |
passata pomidorowa | 200 ml |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżeczka |
cukier | 2 łyżka |
Gorczyca biała cała Prymat | 1-1,5 łyżeczki |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 listki |
ziele angielskie | 5-6 ziarenek |
sól i pieprz | |
mleko | 500-600 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: