Śledzie po kaszubsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    1 kg
  • ogórek kiszony

    7 sztu
  • cebula

    1,1 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • koncentrat pomidorowy

    1 słoikiczek
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • olej

    do cebuli
  • mleko

    do namoczenia śledzi
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie namaczamy w mleku, w momencie kiedy nie będą słone zbytnio kroimy je w paski o szerokości 2-2,5 cm.


Cebulę obieramy, kroimy ją w piórka, wykładamy na patelnię, z dużą ilością oleju i dusimy ją. Doprawiamy solą , pieprzem oraz papryką. Ogórka kroimy, dodajemy do cebuli. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut. Następnie na śledzie wykładamy cebulę i zwijamy . Spinamy wykałaczką. Śledzie najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat