Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po kaszubsku

mic
2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śledzie 1 kg
ogórek kiszony 7 sztu
cebula 1,1 kg
sól i pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 słoikiczek
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
olej do cebuli
mleko do namoczenia śledzi

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po kaszubsku

Śledzie namaczamy w mleku, w momencie kiedy nie będą słone zbytnio kroimy je w paski o szerokości 2-2,5 cm.


Cebulę obieramy, kroimy ją w piórka, wykładamy na patelnię, z dużą ilością oleju i dusimy ją. Doprawiamy solą , pieprzem oraz papryką. Ogórka kroimy, dodajemy do cebuli. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut. Następnie na śledzie wykładamy cebulę i zwijamy . Spinamy wykałaczką. Śledzie najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak