Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śledzie
1 kg -
ogórek kiszony
7 sztu -
cebula
1,1 kg -
sól i pieprz
do smaku -
koncentrat pomidorowy
1 słoikiczek -
Papryka słodka mielona Prymat
do smaku -
olej
do cebuli -
mleko
do namoczenia śledzi
Sposób przygotowania
Cebulę obieramy, kroimy ją w piórka, wykładamy na patelnię, z dużą ilością oleju i dusimy ją. Doprawiamy solą , pieprzem oraz papryką. Ogórka kroimy, dodajemy do cebuli. Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze kilka minut. Następnie na śledzie wykładamy cebulę i zwijamy . Spinamy wykałaczką. Śledzie najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki.Smacznego.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się