śledzie po japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    5 szt
  • jajko

    6 szt.
  • cebula

    4 szt.
  • ogórek kiszony

    4 szt.
  • majonez

    1 słoik
  • ocet

    1 łyzki
  • olej

    1 łyżki
  • pęczek pietruszki

    1 peczek
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać wyłożyć na talerz przyprawić,ogórki pokroić w kostkę dodać je do cebuli,jajka ugotować na twardo obrać przekroić na pól,połówki jajek ułożyć na cebuli i ogórkach,każdy płat matiasa przekroić wzdłuż na 2 części obwinąć go w okół jajka,ułożyć na półmisku udekorować majonezem i pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 23.12.2012 08:35
mmmmm smaczne;)
Buczo007 22.01.2011 09:46
super
halina17 20.01.2011 14:46
smaczne
Ewelina45 20.01.2011 13:22
pycha
Ewelina45 20.01.2011 13:22
pycha
Ewelina45 20.01.2011 13:22
pycha
Ewelina45 20.01.2011 13:22
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat