Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie po japońsku

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 6 szt
jajko 6 szt
pieczarki 0,5 kg
cebula 2 szt
groszek konserwowy 1 puszka
majonez 3 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie po japońsku

Śledzie moczyłam 24 godziny w mleko lub wodzie z octem.

Jajka ugotować na twardo. Pieczarki pokroić drobno i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić, a jak ostygną odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać wrzątkiem. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Wszystkie składniki, poza jajkami, wymieszać z majonezem i musztardą i doprawić sola i pieprzem.

Śledzie wyjąć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Na każdym położyć połówkę jajka i przykryć sałatką. Udekorować wg uznania. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czarrna 09.03.2014 19:58
Jedne z moich ulubionych, polecam, bo super się prezentują na stole :)
Pyszota 09.03.2014 18:36
super pomysł
adelajda 09.03.2014 18:23
na pewno smaczne :)
gosia1988 09.03.2014 18:18
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak