Śledzie po japońsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    6 szt
  • jajka

    6 szt
  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

    2 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • majonez

    3 łyżka
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie moczyłam 24 godziny w mleko lub wodzie z octem.

Jajka ugotować na twardo. Pieczarki pokroić drobno i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić, a jak ostygną odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać wrzątkiem. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Wszystkie składniki, poza jajkami, wymieszać z majonezem i musztardą i doprawić sola i pieprzem.

Śledzie wyjąć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Na każdym położyć połówkę jajka i przykryć sałatką. Udekorować wg uznania. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
czarrna 09.03.2014 19:58
Jedne z moich ulubionych, polecam, bo super się prezentują na stole :)
Pyszota 09.03.2014 18:36
super pomysł
adelajda 09.03.2014 18:23
na pewno smaczne :)
gosia1988 09.03.2014 18:18
muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat